Blog

TRAAG INTERNET & SISSI-BRUIDSJURKEN

win-actie-dke

Ze belde precies op het juiste moment. Ik was uit pure frustratie al naar buiten gelopen en hield even pauze in de brandende Keniaanse zon. Daarvoor had ik geprobeerd in een lokaal computercentrum op het platteland een training op te zetten in het kader van een fair trade stage. Maar met een internetsnelheid waarmee een keer per kwartier een pagina werd geopend (geen grap!) verging het werkplezier me al snel. Of ik even wilde kijken naar hoe goed die voormalige klasgenoot was opgedroogd. Mijn frustratie terzijde leggend, probeerde ik zowel LinkedIn als Facebook te openen (met nog steeds dezelfde internetsnelheid) om te kijken hoe deze jongen er dan tegenwoordig uitzag. Ik kon niet anders dan het met haar eens zijn. Wat een knapperd! Samen kwamen we tot de conclusie dat ze toch op z’n minst een keer met hem moest lunchen en wellicht als afsluiting een kus.

Afgelopen dinsdag stonden we beide ietwat ongemakkelijk in bruidsboetiek ‘Zarganza’ in Amsterdam Oud-West. Ze gaat trouwen. Mijn beste vriendin gaat trouwen met diezelfde klasgenoot. Topoverleg in de Keniaanse zon heeft zijn vruchten afgeworpen. Van ‘we zien wel waar dit naartoe gaat’ naar allesomvattende liefde en vriendschap. Onder toeziend oog van moeder en aanstaande schoonmoeder past ze Victoriaanse, Sissi-achtige en Romantische jurken. Deze dag leren we dat je een torselet onder je trouwjurk draagt en proberen we ons trouwjurk-merken eigen te maken. Ineens kunnen we ons helemaal inleven in Bridezilla’s die een halfjaar voor de geplande datum nog geen trouwjurk hebben en daarom de boel bij elkaar gillen. Ga er maar aan staan! Het moet binnen je budget passen, het moet je figuur goed doen laten uitkomen, het moet bij je passen en eigenlijk moet het alle mensen doen laten stilvallen als je wordt weggegeven door je vader. Geen sinecure. Bij de vierde jurk lijkt het echter raak. Een jurk die aan geen van haar voorwaarden voldoet, maar haar adembenemend staat. Ineens zien we het helemaal voor ons. Zij als bruid. Zij als vrouw van…

Haar droomjurk vindt ze uiteindelijk in een bruidszaak in Friesland. Niet toevallig de provincie waar de liefde zijn oorsprong vond op het schoolplein van een middelbare school in Leeuwarden. Nog een klein jaartje wachten en het is zover. Leve het toekomstige bruidspaar!

 

28 07
SOPHIE From the East